Stockholm: Av og til dukker det opp stemmer som smelter som balsam i ørene dine. ODA har gått under radaren til de fleste, men nå begynner det å skje ting.  Hun har bidratt på singler som har streamet millionvis, og nå har Spotify gitt henne mye plass. Nå skal også publikum få  øynene opp for artisten og låtskriveren fra Gjøvik. 

Det siste året har Oda i det stille sluppet tre singler, og jobbet med innspilling av eget materiale. Henvendelsene fra internasjonale artister og DJs har haglet inn, med lovord om stemmen hennes og forespørsler om å gjøre musikalske samarbeid. Idag pryder Oda forsiden på Spotify i Norge, og det er på tide å bli litt bedre kjent med henne.

Kan du fortelle litt om din nye singel "New Love"?
- Jeg skrev låtskissen til denne for et par år siden, og ønsket å skildre den store forelskelsen og det smertefulle uungåelige bruddet. Jeg ønsket å skrive en låt man lett kunne relatere seg til, og det var viktig for meg å fokusere på hvordan man kommer seg videre etter en kjærlighetssorg. Og ikke bare hvordan man kan føle seg knust. Men om å finne styrke til å gå videre, og om å være lykkelig med seg selv.  Når en dør lukkes, åpnes en ny- mentalitet.  

Oda - Spotify bilde.jpg

ODA ON SPOTIFY

Hvilke andre artister blir du inspirert av?
- Jeg vokste opp i et hjem der det ble spilt mye 60-og 70-talls musikk. Hørte derfor mye på Dylan, Simon and Garfunkel og Beatles videre i ungdomsårene. De senere årene har jeg drømt meg mye bort til musikken til Sigur Ros og  Bon Iver. Elsker poptekster om altoppslukende kjærlighet og hjertesmerte...

-Av andre artister er det først og fremt Robyn jeg vil trekke frem som en kvinnelig inspirasjonskilde. Den lett gjenkjennelige stemmen, i det melodiøse lydlandskapet. Den tydelige og ærlige kvinnen, med tekster som treffer en rett i hjertet uten å bruke et avansert språk. 

"New Love" er skrevet og produsert sammen med Magnus Bertelsen og Tommy La Verdi (Alan Walker etc).